Wedstrijdverslagen

´t Capproen – Attila

Na even rust speelden we op 11 april de 2e wedstrijd van het veldseizoen. De eerste wedstrijd hadden we gewonnen, dus we hoopten dit voort te kunnen zetten.

De wedstrijd begon goed met een vrije worp, goed afgemaakt door Jan. Helaas kon Capproen de gelijkmaker scoren. Attila was niet helemaal bij de les, want door een paar keer niet opletten kon Capproen doelpunten maken. Zo stond het al snel 7-1.
Het eerste aanvalsvak kreeg vervolgens een aantal mooie kansen en Jan wist te scoren van afstand. Miranda maakte een mooie omdraaibal. Helaas scoorde ´t Capproen ook snel weer. Met een stand van 11-3 gingen we de rust in.

Na de bespreking ging Attila vol goede moed verder. Dan maar de 2e helft ´winnen´. Helaas lukte dit niet. ´t Capproen scoorde na rust nog 4 keer. Jan wist van grote afstand nog een doelpuntje voor ons te maken.
Dit bracht de eindstand op 15-4.
Bart en Theodoor, bedankt voor het meespelen!

Gelukkig hebben we met zn allen wel kunnen genieten van de 3e helft. Ook zeker niet onbelangrijk!

 

Maastricht – Attila

De korfballers van Attila hebben zaterdag 07-12-2013 een leuke wedstrijd neergezet voor het publiek. In Maastricht is Attila ambitieus begonnen en lag de winst aan onze kant.

Spelende korfballers: Chantal, Marloes, Tom, Koen
Miranda, Mara, Jan, Rijan

De eerste helft ging goed. Marloes heeft gescoord en het staat 1-1. Helaas was Maastricht ook op dreef dus niet snel werd het 1-2, de gelijkmaker was van Miranda met een afstand schot. Yes!! 2-2. Uiteraard liet Maastricht zich niet kennen en knalde er zonder pardon twee in, de zenuwen begonnen nu dan echt. Gelukkig zorgde wat aanmoediging van Jan Knollema en Rijan, Marloes met een geniale doorloopbal, Mara en Chantal er voor dat we de rust in gingen met een stand van 7-6.

Ook na de rust liepen de punten lekker op we presteerde een 6-9 mede dankzij Tom met een doorloopbal, wat?! Ja, een doorloopbal. Ik weet niet wat er gebeurt is met Tom deze wedstrijd, maar hij lijkt meer zin te hebben om te lopen. Jan Knollema, heb jij Tom op zijn donder gegeven? Maar wat goed?! Mooie bal Tom!! Vervolgens was Jan zo onder de indruk en wilde ook even zijn stempel op een strafworp drukken. BAM 9 punten HOPPAAA!

De sfeer zat er goed in en we leken goed op weg te zijn, naar een overwinning. Helaas was niets minder waar en kwam Maastricht weer eens op dreef en zorgde voor een stand van 12-12, Chantal, Jan en Miranda probeerde het nog, maar uiteindelijk na bijna een hele wedstrijd voor te hebben gestaan moeten we helaas alle punten aan Maastricht toe kennen.

15-13 is de eindstand geworden. Jammer! Maar het was een erg spannende wedstrijd om te zien. Helaas mochten we hem niet winnen.

 

Attila – Mariarade 

Zaterdag 30 november was er al vroeg activiteit op het studenten sport centrum te Eindhoven. Om 10.00 uur stond Attila, al dan niet met een slaperig gezicht, in de zaal om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Mariarade. Iedereen was er op gebrand om de goede wedstrijd tegen OJC een vervolg te geven. Helaas moest de coach wegens een eigenaardig fysiek ongemak op het laatste moment afzeggen. Hierdoor verliep de voorbereiding niet optimaal en dit leek te zien in het begin van de wedstrijd.

In het eerste aanvalsvak stonden Tom, Rob, Marloes en Mara, terwijl Jan, Ivo, Miranda en Chantal in de verdediging begonnen. Doordat de heren van Mariarade stuk voor stuk lengte over hadden duurde de meeste Attila aanvallen maar kort. Bovendien vielen de schoten in de beginfase niet, terwijl bij Mariarade een heer uit meest onmogelijke hoeken raak stond te schieten. Zo kwam er een 0-3 achterstand op het bord en zag het er even somber uit. Gelukkig durfden de Mariarade dames niet te sluiten en wist Chantal het eerste doelpunt voor de thuisploeg op het bord te brengen.

Vervolgens hengelde de eerder genoemde heer wederom een bal binnen, Mara had hierop een mooi antwoord: een afstandschot , dit zorgde voor 2-4. Bij het uitnemen stond een van de Mariarade heer niet op te letten, wat werd afgestraft door een pass van Ivo, die Jan van dichtbij binnen legde. Vervolgens leek een vrije bal te worden verprutst, maar de bal kwam bij Miranda terecht, die een doorloopbal kon nemen. Zo was de stand gelijk en enkele aanvallen later werd er ook bij een gelijke stand gerust: 5-5.

In de tweede helft kwam Attila beter uit de startblokken en werd er geknokt voor de overwinning. Miranda wist het kwartet van dames die een afstandsschot scoren compleet te maken. De Mariarade heer die eerder van alles raak schoot had in de rust de opdracht gekregen om meer rond de korf te spelen, wat hun scorend vermogen niet ten goed kwam, maar waar bij Attila niemand over klaagde. Een minder fijn moment van de wedstrijd was de omdraaibal van Rob, waarbij hij ontzettend ongelukkig een dame van Mariarade blesseerde. Zij kon niet verder en Mariarade had geen reserve dames. Dus werd de wedstrijd met 8 tegen 7 uitgespeeld.

Met een voorsprong op het scorebord en een meerderheid in het veld leek het niet meer fout te kunnen gaan. Maar doordat het scoren even moeizaam ging en het zevental kansen bleef creëren, bleef het toch nog langer spannend dan verwacht. De heer van Jan vertoonde nog een mooi stukje theater. Gelukkig ging Rob aan en werd het gat geslagen, waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. Helaas was de sfeer in de loop van de tweede helft grimmiger geworden, maar dit werd na de wedstrijd snel vergeten. De eindstand was uiteindelijk een duidelijke overwinning: 11-8. In een gezellig derde helft werden de veroverde twee punten gevierd.

Chantal: 1, Mara: 1, Miranda: 2, Marloes: 1, Jan: 3, Rob: 3

 

OJC’98 – Attila

Op zaterdag 16 november is het competitie team van Attila afgereisd naar Berkel-Enschot voor de wedstrijd tegen OJC’98. Vol goede moed begon Attila aan de wedstrijd. In de aanval stonden Mirjam, Willemijn, Tom en Rob. In de verdediging stonden Marloes, Miranda, Jan en Joost. In het begin ging het aardig gelijk op, maar halverwege de eerste helft stond het 2-5 voor Attila. De dame van Marloes probeerde een aantal keer een “Marloes balletje” tegen Marloes, maar dat gaat natuurlijk nooit lukken! Helaas gaf Attila OJC’98 de ruimte om terug te komen, zodat we met 5-5 de rust in gingen.

Na rust opende Miranda met een doelpunt voor Attila, Ivo: “Miranda met een Marloes balletje.”. Opnieuw liet Attila OJC’98 terug komen, zij pakten dan ook heel even de voorsprong. Ver uit liepen ze niet, na 12 minuten spelen in de tweede helft maakte Mirjam een belangrijke gelijkmaker, een doorloper wel te verstaan. Ivo: “Mirjam een doorloper, dat zie je niet vaak!” Mirjam: “Dame, dame!”. Ook Marloes wist er een doorloper in te gooien. Hierna heeft Attila OJC’98 nog even dicht bij laten komen, maar daarna heeft Attila netjes de voorsprong behouden. De laatste tien minuten kwam Chantal nog Attila versterken, zij begon goed met een doelpunt voor Attila. Zo eindigde de wedstrijd in Berkel-Enschot in 12-17 voor Attila. Joost: “We hebben de tweede helft meer gescoord dan dat we er vorige week de eerste helft tegen hadden.”

Jan: 7 (waarvan twee one handers), Rob: 2, Tom: 4, Chantal: 1, Marloes: 1, Mirjam: 1, Miranda: 1

 

Attila – OEC  

Zaterdag 9 november was het alweer zo ver: het begin van het zaalseizoen. Aangevuld met versterkingen voor alle linies en met coach begon Attila vol moed aan de wedstrijd.

Helaas zat het in het begin niet mee. OEC begon scherp en schoot met scherp. Hierdoor kwamen ze gelijk al voor en waren ze in staat de voorsprong te houden. Doordat de ballen er aan de andere kant (op eentje na) niet in gingen liep OEC voor de rust uit naar 1-11.

Na rust zat Attila beter in de wedstrijd. Er werd feller gespeeld, beter verdedigd en ook de aanvallen liepen vloeiender. Er werd meer gescoord, maar helaas bleef OEC ook mee scoren. Daardoor kon Attila helaas het gat niet meer dichten en werd de eindstand bereikt van 6-18.

Na de wedstrijd is er nog een klein biertje gedaan en is de derde helft zeker gewonnen.

Doelpuntenmakers: Marloes (2), Tom (2), Miranda (1), Ivo (1).